lørdag den 28. juli 2018

Fyldte chokolader

En anden ting som jeg altid har kæmpet med er temperering af chokolade. Selvom jeg har fulgt alle kunstens regler synes jeg bare ikke det er lykkes. Så det blev sidste års juleprojekt. Og nu tænker jeg at jeg nok ikke har fulgt reglerne, for jeg er som jeg er og synes nogle gange at jeg lige kunne gøre sådan i stedet. Men det kan man ikke med chokolade temperering, der skal man bare være præcis.



Hak din chokolade og kom ca. 2/3  i en skål over vandbad. Her skal chokoladen smelte helt og nå en temperatur på 40-45 grader.
Herefter tages skålen af vandbadet og hæld herefter den varme chokolade over den sidste 1/3 af den hakkede chokolade og rør til den er smeltet, du skal ende med en temperatur på mellem 31-32 for en mørk chokolade, er det lys til du ende mellem 30-31 og er det hvid chokolade 29-30.

Så er chokoladen klar til at komme i formene, hvor du først fylder op, banker godt mod bordet og hælder det overskydende af igen. Skrab formens overside fri, det gør at du kan lave en flot afslutning når fyldet er kommet i. Giv chokoladen et chok i enten køl eller fryser.

Her har jeg kommet en karamelfudge i som er lavet ved at koge en kondenseret dåse mælk i ca. 3 timer, husk dåsen skal være under vand hele tiden. Så får du efter afkøling den lækreste karamel. Jeg tilføjede lidt salt på toppen af mine.

Når du har fyldt skallerne, skal du lukke for fyldet ved at hælde chokolade over og skrabe fri. Husk at tjekke at din chokolade holder temperaturen, er den faldet kan du tilføje lidt ekstra af den varme chokolade du har på dit vandbad.






Kransekage Nytår 2017/18

Bedre sent end aldrig, jeg er jo ved at opdatere min blog og finder derfor ting og sager jeg har lavet for lidt tid tilbage. Så her kommer nytårets kransekage. Jeg hyggede mig med chokolade arbejde og lavede også fyldte chokolader. Den opmærksomme vil se at ingen blev glemt, for der er sørme også kiks til de kære hundepiger.


Macarons

Uh jeg synes det er svært....
Jeg er aldrig rigtig lykkes med at lave macarons. Jeg bliver jo stædig, men tror der skal lidt flere gange til før den er i skabet for mig.


Oreo kage med smørcreme

Her har jeg kombineret en god chokoladekage (jeg har brugt bunden til blåbærkagen, find opskrift under festkager) med fyld af blød smørcreme (se opskrift under topping/mousse).
Til slut pyntet med en chokoladeganage, som først er kommet på hele toppen, så en tur i køleskabet og derefter har jeg fyldt lidt i en sprøjtepose og sprøjtet et fint mønster ala en rigtig oreokiks.


Citrontærte med marengskys


Dejlig frisk og nem citrontærte.


Brug evt. en tærteform med aftagelig bund.

til bunden skal du bruge:
2½ dl. hvedemel
½ dl sukker
1 tsk vaniliesukker
150 gr smør

Bland alle ingredienser sammen, jeg brugte hænderne:-)
Smør formen godt og tryk dejen ud i formen og op af kanten.
Bag bunden ved 200 grader i 12-14 min.

Lav fyldet imens.....





til fyldet skal du bruge:
3 æg
2 dl. sukker
½ dl. hvedemel
1 citron som ikke er sprøjtet

Pisk æg og sukker godt sammen, den skal være tyk og næsten hvid. Sigt mel i og rør saft og reven skal af citronen i massen. Hæld fyldet i den bagte bund og bag kagen yderligere i ca. 10 min, hold øje med at den ikke bliver for mørk på toppen.

Lav derefter en marengs til at pynte med på toppen og så smager det rigtig godt til den lidt syrlige kage.

til Marengs skal du bruge:
2 bæger past. æggehvider
150 gr. sukker

Pisk æggehviderne stive og hæld derefter sukker i lidt af gangen og pisk til sukkeret er opløst.
Kom marengs i en sprøjtepose og sprøjt fine toppe på hele din tærte. Giv tærte en kort tur under grill i ovnen eller brug evt. en brænder. Den skal blot lige have et farve i kanten. Server kagen og lykken er gjort💓




fredag den 27. juli 2018

Den sejeste teenager.

Jeg har den sejeste teenager. Et af hendes største ønsker til hendes fødselsdag var simpelthen en greb og en trillebør. Den var hun så heldig at få af sin mormor og morfar, inkl pink maling. Der er ikke et øje tørt.
Der er blevet malet og nu er hun klar til at indtage stalden, hvor hun ordner bokse og hygger om hendes part Chamieka. Godt med en pige med en sund og god interesse, hun er altid i gang. Hvor har hun det dog fra?😍

Tigermælk

Vi eeeelsker tigermælk hos os.
Men hvad er det egentlig?
Jo meget simpelt, Is og Kakaomælk.
Jeg tænkte så, at der måtte lidt udvikling til, så her er der brugt chokoladeis og vanilieis, samt kakaomælk.
Den er toppet med 3 forskellige slags guf og lidt hjemmelavede kyskager. Her er der så lige sneget sig en helt alm. vaffel ind.

Guf har jeg lavet efter denne opskrift:

2 bæger past æggehvider
300 gr. sukker
1 dl vand

Bring sukker og vand i kog i en lille gryde. Imens det koger piskes hviderne stive, det er en god ide at bruge en maskine, for det tager lang tid.
Lad sukkersiruppen  koge i et par minutter til sukkeret er helt opløst. Så er det bare at hælde det meget forsigtigt i en tynd stråle i æggehviderne mens der piskes godt. Forsæt til massen er kold, det tager lidt tid, ca. 15 min. Mit guf var lige ved at vokse ud af skålen, men havde også lavet en stor portion.

Jeg lavede så 3 forskellige smage, en med lakrids, en med vanilie og en med jordbær.

Til guf med lakrids: tilføj 1-2 spsk lakridssirup. Mums, klart min ynglings....
Til guf med vanilie: tilføj et godt drys vaniliesukker, eller vaniliestang.....
Til guf med jordbær: tilføj 2-3 spsk. jordbærsyltetøj, undgå for mange bær.

Put den færdige guf i sprøjteposer og luk med en klemme, så er du klar til at lave isdesserter.. Opbevar det i køleskabet, hvor det holder sig fint i et døgnstid.


Kyskage kunst😍

 Som så ofte før bliver jeg inspireret af ting jeg ser på nettet. En tidlig morgenstund så jeg hvordan man kunne lave sit eget spiselige bordpynt. Nu var det ikke lige bordpynt jeg var ude efter, men lidt sjov til den dessert vi skulle lave til mine pigers og Peters fødselsdag.

Til kyskagerne skal du bruge:
dette er en stor portion:-)
4 bæger past. æggehvider
400 gr. florsukker

Pisk hviderne stive og pisk derefter sukker i lidt af gangen og forsæt derefter i ca. 10-15 min til du har en sej og blank masse. Herefter delte jeg min masse op i 6 skåle og lavede 6 farver med mine nye gelefarver fra Funcolours.



Så er vi klar til at sprøjte, jeg valgte forskellige tyler og nogle med mulighed for at skifte, den grønne blev til en bladtyl, som kunne være fint i mine små kranse. Det blev noget af et nusse arbejde, men mega sjovt.


 Og  til slut en masse mini kys i alle farver. 
Jeg bagte mine kyskager i en 100 gr. varm ovn i ca. 30 min. 
Men de skal slippe papiret, så hold øje!





mandag den 16. juli 2018

Kirsebær, kirsebær, kirsebær

Når vi nu har verdens bedste kirsebær lige ude i haven, så er kampen gået ind for at lave de bedste desserter eller kager, hvor kirsebær er en med.

Så Sarah og jeg har lavet en kirsebærsorbet og en kirsebærlagkage og kirsebær i rom, idag.

Kirsebærsorbet er inspireret af Biggerbolderbaking, en side med mange super gode opskrifter lavet af Gemma Stafford. En hjemmeside jeg synes er super hyggelig at se videoer fra og blive inspireret til at afprøve nye opskrifter.

En portion sorbet:
340 gr. udstenede frosne kirsebær (se min video for en nem måde at udstene kirsebær)
70 gr. kondenseret mælk

brug en minihakker eller en blender, men den skal have en god stærk motor, men blev virkelig varm! Kør til du har en ensartet masse, det ser mega lækkert ud, derefter kan du fylde den lækre sorbet i en lille beholder, vi brugte nogle finde papkaffe krus som jeg har fået, det blev super fint. Så er det eller i fryseren, hvor den kan holder sig i op til 5-6 uger.
Lige til en sommeraften....

Kirsebærlagkage:
Sarah synes der skulle lagkage til på sådan en dejlig søndag, så der blev bagt lagkagebunde, lavet en kirsebærcreme og så skal der da også kagecreme i, der sprang vi altså til den gode købte udgave.

Lagkagebunde:
4 æg
150 gr. mel
150 gr. sukker
1 tsk. bagepulver

æg og sukker piskes hvidt og luftigt, mel og bagepulver sigtes forsigtigt i og vendes til en ensartet dej som bages i en springform i ca. 20 min ved 200 grader.
Når den er kold skal den deles til 3 bunde.

Kirsebærcreme:
250 gr. udstenede kirsebær
½ dl. sukker

kirsebærene puttes i en gryde og blendes med en stavblender, koges herefter op med sukker. Afkøles helt i en skål på køl.

2½ dl piskefløde piskes og den afkølede pure vendes i. Det er muligt at tilføje husblas hvis man gerne vil have en mere fast creme. Tilføj så 3blade opblødte blade husblas til den varme pure inden den sættes på køl.

Kirsebær i rom:
Udsten dine kirsebær og fyld et patentglas med kirsebær, tilsæt sukker og fyld op med rom. Luk glasset godt og vend det så alle bakterier dræbes af alkoholen. Vendes jævnligt til al sukker er opløst.

Mormors lækre flutes

Mormors flutes gør altid lykke, de er bløde og lækre og har en god størrelse til en hver lejlighed, om det så er til buffeten eller til forret, eller bare til en grillpølse.
Alt du skal bruge er:
50 gr. gær
6 dl. mælk
½ dl. olie
2 tsk salt
ca. 900 gr. mel
et æg til at pensle med og forskellig smag som flagesalt, birkes, sesam

Lun mælken  og hæld den over gæren. Herefter hældes halvdelen af melet i, sammen med olie og salt. Rør godt rundt og tilsæt derefter resten af melet, men hold igen så dejen ikke bliver for tør. Den skal være smidig, men ikke hænge i fingrene.

Dejen skal derefter hæve i 30 min.

Nu skal de små flutes formes, der bliver ca. 16 stk. del dejen så de bliver ca. lige store. Nu rulles hver dej klump, til en lang tynd pølse, stram den godt når du ruller. Der er ca. plads til 5-6 flutes på en plade. De skal nu efter hæve i 30 min og er så klar til at blive penslet med æg og drysset med ønsket smag.

De små flutes bages i en forvarmet ovn ved ca. 210 gr. varmluft i ca. 10 min.💗

Strandtur

En tur på stranden med hundepigerne, hvem behøver syden når vi bor så tæt på dette....


Sommerstemning i udestuen

 Henover forår og sommer har vi puslet med vores udestue.
Vi fandt det fedeste gulv under flere lag tæpper, og væk var bekymringerne om hvilke gulv vi skulle investere i på et tidspunkt.
Vupti... af med tæppet og skrubbe og så lidt olie... wow... det er bare så fint..
Åh jo også en oprydning, for udestuer har det med at blive der hvor alt det man ikke lige ved hvad man skal gøre af bliver placeret.
Grønt, sommerhus og luft, det var målet:-)








Haven i Juli

Elsker sol!
Haven kan også godt lide sol, men også vand.
Jeg må indrømme at det kan ses på haven at der ikke er kommet så meget regn. Vi vander, men når tønderne har været tomme, er der ting som ikke få vand.
Især de ny plantede ting fra sidste år har brug for vand.
Men når alt kommer til alt, så elsker jeg stadig sol og haven..... den er smuk alligevel. Tjek her:-)