søndag den 15. juli 2018

Rolade ala den store bagedyst

Rolade ala den store bagedyst 

Vi ser altid den store bagedyst og bliver selvfølgelig inspireret til at prøve nye opskrifter. jeg valgte dog her at bruge blåbærsylt som jeg lige havde i køleskabet og lavede kun halvdelen af cremen, da min ikke skulle pyntes men bare være en enkel lækker haps til kaffen søndag.
Opskriften herunder er fra Den store bagedyst, ideen er at bruge det man har og plukke i opskriften som det giver mening.

Start med at lave cremen og marmeladen, som begge skal køle - lav derefter bunden.

Flødecreme med lime og hvid chokolade:

  • 1/2 l piskefløde
  • 160 g hvid chokolade, hakket
  • revet skal af to lime
  • 2 blade husblas

Fremgangsmåde: 

Udblød husblassen i koldt vand. Varm fløden op til lidt under kogepunktet. Tilsæt husblas. Hæld 1/3 af den varme fløde ned i chokoladen, og rør til det er optaget. Kom endnu 1/3 i og rør igen, tilsæt derefter den sidste tredjedel og rør cremen sammen. Tilsæt den revne limeskal. Sæt cremen på køl. Når cremen er helt gennemkold, piskes den stiv, pas på du ikke pisker så meget, at den skiller eller bliver for fast.

Rabarbermarmelade:

  • 300 g rabarber i små tern
  • 300 g syltesukker
  • 1/4 stang vanilje
  • 1 stjerneanis
  • saft af trekvart citron og lidt salt
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde:

Kog alle ingredienser sammen til marmelade. Sæt til afkøling.

Bunde

  • 3 æg
  • 2 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 90 g mel
  • 10 g kakaopulver

Fremgangsmåde:

Pisk æg og blommer med sukkeret til en luftig, fast skum. Bland mel og kakao sammen og sigt det ned i skummet og vend det forsigtigt sammen. Smør dejen tyndt ud på smurt bagepapir drysset med sukker. Bag ved 200 c til den har sat sig. Den må ikke blive sprød eller hård i kanterne. Vend den færdigbagte bund ud på et bagepapir drysset med sukker. Bagepapiret i bunden løsnes og lægges over igen.

Samling og pyntning

  • 75 g sukker
  • 1 dl vand
  • 50 g rabarber
  • citronsaft, vanilje og skovsyre

Fremgangsmåde:

Skær nogle rabarber i passende stykker til at pynte ovenpå kagen. Kog vand, sukker, vanilje og citronsaft op. Tag gryden af varmen, kom rabarberne i og lad dem trække i lagen. Gentag evt. processen, hvis de er for sprøde, men skal stadig have lidt bid.Smør bunden med marmeladen, derefter noget af cremen. Glat ud med en varm palet, og rul så rouladen.Dekorér rouladen ved at sprøjte resten af cremen hen langs ryggen i et 'dekorativt mønster'. Pynt til slut med de syltede rabarber og skovsyre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar