Hvidløgsflutes
Sarah har bagt hvidløgsflutes. Hun synes ikke der var så megen dej, så hun lavede 2 stk. De hæver dog rigtig meget og opskriften er til 4-6 flutes;--))
Dejen
- 4 1/4 dl lunkent vand
- 3/4 dl neutral olie
- 25 g gær
- 1/2 spsk salt
- 2 1/2 dl grahamsmel (eller andre melsorter som rugmel eller speltmel – eller nødder og kerner)
- Ca. 750 g hvedemel
Hvidløgssmørret
- 250 g smør (rigtigt smør)
- 2 spsk frisk persille
- 1 lille tsk salt
- 4 fed presset hvidløg
Gæren opløses i vand og olie, sammen med salt.
Tilsæt grahamsmelet, og herefter hvedemelet lidt efter lidt. Ælt den gerne i 8 minutters tid enten ved håndkraft eller på en røremaskine/elpisker med dejkroge. Dejen må hellere være lidt for våd, da der altid kan tilsættes mere mel, når dejen skal formes til flutes.
Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse, cirka 1 time – eller til den giver let efter, når man trykker den på toppen.
Form 4-6 hvidløgsflutes. De er ret små til at starte med, men man skal være opmærksom på, at dejen hæver til dobbeltstørrelse.
Lav nogle fine snit i dejen, og lad dem efterhæve i 45 minutter til 1 time – pensel med vand flere gange under efterhævningen.
Bag dem i cirka 18 minutter ved 220 grader – de skal kun netop lige være gennembagt, og er derfor ret lyse i farven, når de kommer ud.
Lad dem køle helt af.
Pisk alle ingredienserne til hvidløgssmørret sammen i en skål – pisk i 10 minutters tid til smørret bliver dejlig hvid og cremet i konsistensen.
Fordel cirka ½-1 tsk fuld smør imellem hver skive af hvidløgsflutes’ne.
Hvis de skal gemmes, puttes de i fryseren i en frostpose, og er klar til brug – som købeflutes.
Skal hvidløgsflutes’ne bruge med det samme, sættes de ind i en 200 grader varm ovn igen i cirka 10 minutter til smørret er smeltet, og og brødet er sprødt.
Mums til fx. tomatsuppe mv. Så kan vinteren godt komme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar