søndag den 15. juli 2018

Blåbærdrøm

Blåbærdrøm

Chokokagebund:
175 gr. Smør
1 dl. Vand
300 gr. Sukker
4 æg
1 tsk. Vaniljesukker eller kornene af1/2 vaniljestang
200 gr. Hvedemel
75 gr. Kakao 
1 tsk. Bagepulver

Smør smeltes med vand og æg piskes med sukker Hvidt og luftigt. Tørdelene blandes og sigtes i æggemassen skiftevis med smørvandet.
Hældes i en smurt rund form 24 cm, og bages i ca. 35-40 min. Ved 175 grader. Bunden kan fryses og sprøjtes med creme direkte fra fryseren og ned fryses igen til man skal bruge kagen. Meget velsmagende kage.

Blåbærpure:
200 gr. Blåbær
100 gr. Sukker
1/2 citron
1/2 vaniliestang

Vaniljestang tømmes or korn som mases i lidt sukker, det kommes i en gryde med de resterende ingredienser og den tomme vaniljestang. Koges op og kommes i en lille skål, som filmes.

Hvid chokolade creme:
1/2 liter Piskefløde
4 bl. Husblas
150 gr. Hvid chokolade

chokolade hakkes fint, fløde varmes og husblas sættes i blød i koldt vand. Chokoladen smelte ved at hælde den varme fløde over. Vrid husblas og put den direkte i den varme fløde. Hældes i en kold skål gennem en sigte og filmes helt tæt på cremen. Sættes på køl i min 4 timer og gerne til dagen efter.

Cremenpiskes luftig og pure'en vendes i, hold lidt igen, for alt efter hvilke blåbær du bruger, kan cremen blive for kraftig med al pure'en i. Det er lidt efter smag og behag.

Fyldes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes som små rosetter på kagen. Kagen kan med fordel fryses med cremen på og så tages ud på dagen og gives et let drys kakao som slut, inden den skæres i passende stykker og anrettes. Mums en klar favorit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar