fredag den 22. juli 2022

Nødemazerin

mums filibaba, så bliver det ikke bedre
Mørdejsbund: 120 gr hvedemel 60 gr flormelis 70 gr koldt smør i små tern 1 æggeblomme Smøret smulres i mel og sukker og samles hurtigt med æggeblommen. Du skal ikke ælte men samle. Sæt på køl 30 min. Mazerinmasse: 125 gr. marcipan 100 gr. rørsukker 75 gr. blødt smør 1 æg 30 gr. mel Riv marcipan groft og rør med sukker. Pisk smøret i og æg mens du rører. Vend mel i til sidst. Rul nu din mørdejud og kom i et smurt tærtefad. Sæt den lidt på køl indem du kommer mazerinmassen på og den bages ved 200 grader i ca 20 min. Nøddetopping: 125 gr. nødder, jeg havde mandler og pistasie 100 gr. smør 75 gr. sukker 1 stor spiseske honning 1/2 dl fløde kom det hele i en gryde og varm op til det koger og er let lysebrun. kommes på tærten og den kommes i ovnen i yderlig 5-6 min til den er lækker brun. køl helt ned. Du kan pynte med lidt chokolade i kanten hvis du har lyst til det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar