fredag den 22. juli 2022
Nødemazerin
mums filibaba, så bliver det ikke bedre
Mørdejsbund:
120 gr hvedemel
60 gr flormelis
70 gr koldt smør i små tern
1 æggeblomme
Smøret smulres i mel og sukker og samles hurtigt med æggeblommen. Du skal ikke ælte men samle. Sæt på køl 30 min.
Mazerinmasse:
125 gr. marcipan
100 gr. rørsukker
75 gr. blødt smør
1 æg
30 gr. mel
Riv marcipan groft og rør med sukker. Pisk smøret i og æg mens du rører. Vend mel i til sidst.
Rul nu din mørdejud og kom i et smurt tærtefad. Sæt den lidt på køl indem du kommer mazerinmassen på og den bages ved 200 grader i ca 20 min.
Nøddetopping:
125 gr. nødder, jeg havde mandler og pistasie
100 gr. smør
75 gr. sukker
1 stor spiseske honning
1/2 dl fløde
kom det hele i en gryde og varm op til det koger og er let lysebrun.
kommes på tærten og den kommes i ovnen i yderlig 5-6 min til den er lækker brun. køl helt ned. Du kan pynte med lidt chokolade i kanten hvis du har lyst til det.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar