fredag den 18. februar 2022

Klassisk fastelavnsbolle

Boller: 50 gr gær 5 dl mælk 150 gr smør 150 gr sukker 800 gr mel 1tsk kardemomme varm mælk, smør og sukker i en gryde. Afkøl til 37 grader og rør gær i. sigt mel og kardemomme, gem 1-2 dl. Rør mel med gærblanding, gerne på røremaskine, tilsæt det sidste mel så du har en let dej der ikke klister alt for meget. Form boller og sæt til at hæve en time et lunt sted. Bages ca 10 min ved 220 grader. pensel med mælk når de kommer ud af ovnen. creme: 200 gr maskapone 4 dl fløde 4 spsk sukker 1 tsk vanilie kaffe chokolade Pisk mascapone, fløde, sukker og vanilie til en tyk creme. Jeg delte min i 3 og kom kaffe i en del, smeltet mørk chokolade i en og den sidste del som den var. Lad cremen hvile på køl i minimum 30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar