fredag den 18. februar 2022
Klassisk fastelavnsbolle
Boller: 50 gr gær 5 dl mælk 150 gr smør 150 gr sukker 800 gr mel 1tsk kardemomme
varm mælk, smør og sukker i en gryde. Afkøl til 37 grader og rør gær i. sigt mel
og kardemomme, gem 1-2 dl. Rør mel med gærblanding, gerne på røremaskine, tilsæt
det sidste mel så du har en let dej der ikke klister alt for meget. Form boller
og sæt til at hæve en time et lunt sted. Bages ca 10 min ved 220 grader. pensel
med mælk når de kommer ud af ovnen. creme: 200 gr maskapone 4 dl fløde 4 spsk
sukker 1 tsk vanilie kaffe chokolade Pisk mascapone, fløde, sukker og vanilie
til en tyk creme. Jeg delte min i 3 og kom kaffe i en del, smeltet mørk
chokolade i en og den sidste del som den var. Lad cremen hvile på køl i minimum
30 min.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar