fredag den 17. maj 2019

Konfirmationskage til Mathildes konfirmation 11. maj 2019




Min dejlige datter Mathilde er netop blevet konfirmeret og i den anledning holdt jeg en foto-shoot-reception for hende. Her ser i kagen og får opskriften på en lækker frisk kage til ca. 30 personer.

Bunde:
12 æg
450 gr. sukker
450 gr. hvedemel
3 tsk bagepulver

pisk æg og sukker hvidt og luftigt og sigt mel og bagepulver i. Fordeles i 3 forme 30 - 26 - 20 cm. 
Bages i ca. 20 min ved 200 gr. varmluft. Bundene deles i 3 når de er hel afkølet.

Gør formene klar med en bund af bagepapir og kageplast langs siderne og læg den første bund i.

Citronmousse:
4 blade husblas
vanilie
100 gr. sukker
saften af 2 citroner
4 dl. fløde
2 dl. A 38 0,5 %


Denne mousse laves til bomber som fryses og derefter skal de ligges som overraskelse i chokolademoussen.

Kog en sirup af sukker, vanilie og saften af de 2 citroner. Lad den køle lidt og kom den udblødte husblas i og lad den køle lidt, pisk fløde let, kom først A 38 i sirup og vend, vend derefter fløden i. 
Kom massen i runde halvforme og kom dem i fryseren.


Brombærmousse:
10 dl. fløde
1000 gr. bær, lidt sukker
2½ dl skyr
10 blade husblas

Kog bær og sukker op til bærene brister, giv massen en tur med stavblenderen og sigt kernerne fra, varm massen lidt op igen og kom den ublødte husblas i. Lad det køle lidt imens man pisker fløden let, den må endelig ikke blive for fast. Vend nu skyr i bærene og vend lidt af den piskede fløde i, vend hurtigt, og hæl derefter massen op til det sidste fløde og vend til massen er ensartet.

Fordel moussen i de 3 forme og sæt dem på køl, mens den næste mousse laves.

Chokolademousse:
300 gr. chokolade
5,4 dl fløde
6stk æggeblommer 180 gr.
150 gr sukker
0,75 dl. kaffe
6 bl. husblas

Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt. Smelt chokoladen over vandbad og vend det i æggesnapsen. Kom de udblødte husblas i den varme kaffe så de smelter, herefter vendes det i chokolade blandingen. Pisk fløden let og vend den forsigtigt i til massen er ensartet.
Kom en bund oven på bærmoussen og fordel herefter chokolademoussen over de 3 bunde. Kom derefter de frosne bomber af citronmousse ned i chokolademoussen. Kom den sidste bund ovenpå og kom kagerne i fryseren og dæk den efterfølgende til med film og i en pose, så kan kagerne vente i fryseren til du skal bruge dem og du tager dem op dagen før du skal bruge dem og kan pynte dem.

Smør kagerne op med smørcreme, du kan se opskriften her på bloggen. Herefter overtrækkes kagerne med fondant (se opskriften her på bloggen) og så er det bare at pynte løs.


Jeg har pyntet med hj. hvid fondant og masser af fondant blomster i rosa nuancer.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar