søndag den 19. maj 2019

Chokolade brownie bombe

Denne skønne dessert kage består af en brownie bund, en mousse og afslutningsvis en ganche på toppen. Fungere supper fint til is og lidt frisk frugt. Desværre har jeg ikke et billede af denne skønne kage, for den blev spist.....

Nok til 2 runde bomber på ca. 20 cm i diameter.

Brownie bund:
250 gr. mørk chokolade
5 æg
135 gr. smør
200 gr. sukker
100 gr. brun farin
1/4 tskbagepulver
1/2 tsk vaniliesukker
65 gr, hvedemel
lidt salt
2 spsk kakaopulver

Sådan gør du:
Smelt chokoladen over vandbad med smøret.
Pisk æg med sukker, brunfarin og vanilie til en luftig masse. Chokoladen vendes forsigtig i og til sidst sigtes mel og kakao til dejen er homogen. Kom den derefter i 2 smurte forme og bag den ved 175 i ca. 30-40 min. Lad dem køle helt af og løsne dem fra formen. Lig et stykke bagepapir der passer i bunden og en lav kageplast lags siderne.

Chokolade mousse:
200 gr. mørk chokolade
3,5 dl piskefløde
120 gr. æggeblommer, 6 stk
50 gr. sukker
0,25 dl. espresso
2 blade husblas

Smelt chokoladen over vandbad, imens piske æggeblommer med sukker og husblas ligges i blød i vand. Kom den udblødte husblas i den varme kaffe så den smelter. Pisk fløde til let skum, endelig ikke for fast. Nu skal moussen samles, den smeltede chokolade vendes i æggesnapsen, og kaffe med husblas røres forsigtigt i chokolade/æggesnapsen. Vend til slut fløde i.
Når massen er hel homogen, hældes den forsigt oven på bundene og kommes på køl, men helst i fryseren.


Ganache:
140 gr. mørk chokolade
2 dl. piskefløde
45 gr. glukose

Gør til slut ganche'en klar ved at varme fløde og glukose, som hældes over den hakkede chokolade. Hæld ganache ovenpå den stivnede mousse, frosen hvis den har været i fryseren, nu kan kagen gemmes på frys til den skal bruges, eller måske skal dem blot spises med det samme:)

fredag den 17. maj 2019

Min smukke datter på hendes konfirmationsdag 11. Maj






Konfirmationskage til Mathildes konfirmation 11. maj 2019




Min dejlige datter Mathilde er netop blevet konfirmeret og i den anledning holdt jeg en foto-shoot-reception for hende. Her ser i kagen og får opskriften på en lækker frisk kage til ca. 30 personer.

Bunde:
12 æg
450 gr. sukker
450 gr. hvedemel
3 tsk bagepulver

pisk æg og sukker hvidt og luftigt og sigt mel og bagepulver i. Fordeles i 3 forme 30 - 26 - 20 cm. 
Bages i ca. 20 min ved 200 gr. varmluft. Bundene deles i 3 når de er hel afkølet.

Gør formene klar med en bund af bagepapir og kageplast langs siderne og læg den første bund i.

Citronmousse:
4 blade husblas
vanilie
100 gr. sukker
saften af 2 citroner
4 dl. fløde
2 dl. A 38 0,5 %


Denne mousse laves til bomber som fryses og derefter skal de ligges som overraskelse i chokolademoussen.

Kog en sirup af sukker, vanilie og saften af de 2 citroner. Lad den køle lidt og kom den udblødte husblas i og lad den køle lidt, pisk fløde let, kom først A 38 i sirup og vend, vend derefter fløden i. 
Kom massen i runde halvforme og kom dem i fryseren.


Brombærmousse:
10 dl. fløde
1000 gr. bær, lidt sukker
2½ dl skyr
10 blade husblas

Kog bær og sukker op til bærene brister, giv massen en tur med stavblenderen og sigt kernerne fra, varm massen lidt op igen og kom den ublødte husblas i. Lad det køle lidt imens man pisker fløden let, den må endelig ikke blive for fast. Vend nu skyr i bærene og vend lidt af den piskede fløde i, vend hurtigt, og hæl derefter massen op til det sidste fløde og vend til massen er ensartet.

Fordel moussen i de 3 forme og sæt dem på køl, mens den næste mousse laves.

Chokolademousse:
300 gr. chokolade
5,4 dl fløde
6stk æggeblommer 180 gr.
150 gr sukker
0,75 dl. kaffe
6 bl. husblas

Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt. Smelt chokoladen over vandbad og vend det i æggesnapsen. Kom de udblødte husblas i den varme kaffe så de smelter, herefter vendes det i chokolade blandingen. Pisk fløden let og vend den forsigtigt i til massen er ensartet.
Kom en bund oven på bærmoussen og fordel herefter chokolademoussen over de 3 bunde. Kom derefter de frosne bomber af citronmousse ned i chokolademoussen. Kom den sidste bund ovenpå og kom kagerne i fryseren og dæk den efterfølgende til med film og i en pose, så kan kagerne vente i fryseren til du skal bruge dem og du tager dem op dagen før du skal bruge dem og kan pynte dem.

Smør kagerne op med smørcreme, du kan se opskriften her på bloggen. Herefter overtrækkes kagerne med fondant (se opskriften her på bloggen) og så er det bare at pynte løs.


Jeg har pyntet med hj. hvid fondant og masser af fondant blomster i rosa nuancer.