søndag den 19. maj 2019

Chokolade brownie bombe

Denne skønne dessert kage består af en brownie bund, en mousse og afslutningsvis en ganche på toppen. Fungere supper fint til is og lidt frisk frugt. Desværre har jeg ikke et billede af denne skønne kage, for den blev spist.....

Nok til 2 runde bomber på ca. 20 cm i diameter.

Brownie bund:
250 gr. mørk chokolade
5 æg
135 gr. smør
200 gr. sukker
100 gr. brun farin
1/4 tskbagepulver
1/2 tsk vaniliesukker
65 gr, hvedemel
lidt salt
2 spsk kakaopulver

Sådan gør du:
Smelt chokoladen over vandbad med smøret.
Pisk æg med sukker, brunfarin og vanilie til en luftig masse. Chokoladen vendes forsigtig i og til sidst sigtes mel og kakao til dejen er homogen. Kom den derefter i 2 smurte forme og bag den ved 175 i ca. 30-40 min. Lad dem køle helt af og løsne dem fra formen. Lig et stykke bagepapir der passer i bunden og en lav kageplast lags siderne.

Chokolade mousse:
200 gr. mørk chokolade
3,5 dl piskefløde
120 gr. æggeblommer, 6 stk
50 gr. sukker
0,25 dl. espresso
2 blade husblas

Smelt chokoladen over vandbad, imens piske æggeblommer med sukker og husblas ligges i blød i vand. Kom den udblødte husblas i den varme kaffe så den smelter. Pisk fløde til let skum, endelig ikke for fast. Nu skal moussen samles, den smeltede chokolade vendes i æggesnapsen, og kaffe med husblas røres forsigtigt i chokolade/æggesnapsen. Vend til slut fløde i.
Når massen er hel homogen, hældes den forsigt oven på bundene og kommes på køl, men helst i fryseren.


Ganache:
140 gr. mørk chokolade
2 dl. piskefløde
45 gr. glukose

Gør til slut ganche'en klar ved at varme fløde og glukose, som hældes over den hakkede chokolade. Hæld ganache ovenpå den stivnede mousse, frosen hvis den har været i fryseren, nu kan kagen gemmes på frys til den skal bruges, eller måske skal dem blot spises med det samme:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar