søndag den 15. juli 2018

Påskekage

Påskekage med inspiration fra ugebladet Søndag.
Opskriften er til 12 personer.

Tænd ovnen på 180 grader

Til selve kagen skal du bruge:


  • 225 gr. smør
  • 300 gr. sukker
  • Vaniliesukker
  • 3 æg m/l
  • 450 gr. mel
  • 150 gr. kakaopulver
  • 1 tsk. natron
  • 1tsk. bagepulver
  • 3 dl mælk
  • 50 gr. chokolade 70 %

Først skal du piske smør og sukker samt vaniliesukker sammen til en let og luftig masse. Herefter piske æggene i et af gangen.

Sigt de tørre ingredienser i skiftevis med mælk. Når du har en ensartet masse, vender du det hakkede chokolade i.

Brug en springform på ca. 24 cm, som du lige skal smøre godt, inden du hælder dejen i. Jeg synes det er rart at der er klippet et stykke papir som passer i bunden af formen inden. Det gør det meget nemmere at få kagen ud igen.

Kagen skal bages i ca. en time, men du kan stikke forsigtigt med en træpind, for at tjekke at den er bagt.
Afkøl kagen helt, det kan derfor være en god ide at bage kagen dagen før du skal bruge den.

Smørcreme med orange:

Du skal bruge:
  • 500 gr. blødt smør
  • 500 gr. flormelis
  • lidt vanilie og revet skal af en økologisk appelsin og ca. 2 spsk. saft.

Først pisker du smøret til det bliver hvidt, og så tilføres flormelis lidt af gangen til du har brugt det hele. Cremen smages til med vanilie og appelsin.

Det smager mega godt.

Skær din kage i 3 bunde og læg den sammen med et godt lag smørcreme. Herefter smøres hele kagen op med den resterende smørcreme af flere omgange så den er helt jævn og skarp.

Herefter kan du pynte den som du har lyst til og til den lejlighed du skal bruge den til. Jeg havde jo lavet en påskekage, så min fik en rede med æg på toppen. Og alt kan spises:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar