søndag den 15. juli 2018

Lakrids/citronsymfoni

Lakrids/citronsymfoni

Bunde:
4 æg
1 1/2 dl. Sukker
2 1/2 dl. Mel, evt. Lidt ekstra pga. Citronsaften.
1 tsk.  Bagepulver
Saft af 1 citron
Skal af 1 citron

Æg piskes med sukker Hvidt og luftigt. Mel og bagepulver sigtes i æggemassen, og vendes forsigtigt i sammen med citronsaft og skal. Fyldes i en springform 24 cm.
Bages i ca. 20 min i en 175 grader varm ovn. Når bunden er kold, deles den til 3 bunde.

Citroncreme:
2 1/2 dl. Fløde
100 gr. Hvid chokolade 
1/2 vanilje stang
2 Bl. Husblas
Saft af 1/2 citron
Skal af 1/2 citron

Fløde, citronsaft og skal varmes op til næsten kogepunkt, chokoladen hakkes og smeltes ved at hælde den varme fløde over. Husblas som har ligget i blød, vrides for vand og puttes i den varme chokoladefløde og smeltes. Passerer gennem en sigte og filmes helt tæt på cremen og sættes på køl i min 4 timer hvorefter den kan piskes op til en luftig creme.

Lakridscreme:
2 1/2 dl. Fløde
100 gr. Hvid chokolade 
1spsk. Lakridspulver 
1 spsk. Sirup
2 bl. Husblas
sort farve, jeg bruger lindebark.

Fløde varmes op til næsten kogepunkt med sirup og lakrids, samt sort farve. Chokolade hakkes og smeltes med den varme lakridsfløde. Opblødt husblas smeltes direkte i fløden, passerer igennem en sigte og hældes i en skål, som dækkes med film helt tæt på cremen. Sættes på køl i min 4 timer og piskes til en let creme.

Kagen samles med et lag citroncreme og et lag lakridscreme, brug ringen fra springformen ilagt en ring af plast, jeg klipper en plastiklomme i strimler. Kan med fordel fryses og derfor laves i god tid. Tages så op og stryges med flødeskum og overtrækkes med marcipan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar