søndag den 15. juli 2018

Hindbærkage

Hindbærkage

Bund:
100 gr. Past. Æggeblommer
65 gr. Sukker
1 tsk. Bagepulver
100 gr. Mel
50 gr. Fint hakkede mandler, brug en mini hakker.
200 gr. Hvider

Æggeblommer og sukker piskes hvidt, mel og bagepulver blandes. Vend de hakkede mandler i æggemassen og vend derefter melet i. Pisk hviderne stive og ved dem forsigtig i tilsidst.
Hæld dejen i en springform på 24 cm.
bages ved 200 grader i 25 min.
deles i 2 når den er helt afkølet.

Fromage:
200 gr. Hindbær
50 gr. Flormelis
1/2 stang vanilje
5 blade husblas
1/2 l. Fløde
kom husblas i koldt vand.
Hindbær og sukker koges op med kornene af vanilje, kom gerne den tomme stang med. Kog ca. 10 min. og blend. Vrid vandet af husblas og kom den i den stadig varme hindbærpure, hvor den smeltes.
Pisk fløden og vend lidt at flødeskummet op i den varme hindbær og hæld det varme op i det sidste fløde.

Brug ringen fra springformen og foer den med plastik i kanten, kom første bund i og kom 2/3 af hindbærfromagen på, lig den anden bund på og tilslut resten af hindbærfromagen på toppen. Klip et stykke bagepapir til så det passer på toppen af kagen. Lig tæt til og kom kagen på køl I min. 4 timer, men gerne til dagen efter.

Overtrækmarcipan:
200 gr. Rå marcipan
100 gr. Flormelis
25 gr. Glukosesirup

Pynt:
1/2 l. Fløde
12-14 friske hindbær
hvid chokolade

Lav overtræks marcipan ( se under topping) og rul ud  og skær en bane der kan når hele vejen rundt om kagen og som er ca. 1 cm. højere end selve kagen. Smør lidt pisket fløde på kanten af kagen og sæt marcipanstrimlen fast. Pynt med revet hvid chokolade på midten og flødeskumsroseter i kanten, hvor der placeres et hindbær i hver roset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar