søndag den 15. juli 2018

Kanelsnurre

Kanelsnurre med kardemomme.
Du skal bruge til ca. 20 stk.:
50 gr. Gær
5 dl. Mælk
1/2 tsk. Salt
75 gr. Sukker
3/4 dl. Flydende margarine
2 tsk. Kardemomme
1 æg
Ca. 750 gr. Mel

Fyld:
125 gr smør
125 gr. Sukker
2 spsk. Stødt kanel

Pensles med æg og pyntes evt. Med perlesukker

Opløs gær i den lunkne mælk, tilsæt sukker salt og kardemomme.
Tilsæt til mel inden du putter æg og flydende margarine i og slut med mel til dejen ikke klister, hold gerne lidt tilbage da den ikke må blive for tør.

Hæves derefter tildækket i 30 min.

Ovnes tændes på 200 gr. Varmluft

Rør nu fyldes sammen blødt smør, sukker og kanel røres til en ensartet blød masse.

Nu rulles den hævede dej ud på et meldrysset bord til en rektangel og du smører så fyld på 2/3 af dejen hvorefter du folder dejen sammen 2 gange. Der skæres 20 strimler som du hver især laver 4-5 snoninger på og så slå du en knude så du til sidst har en rund bolle.

Efterhæver 30 min. tildækket, pensles med æg og bages ca. 10 min i den varme ovn. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar