søndag den 15. juli 2018

Æbleskiver med marcipan og æble

Æbleskiver med marcipan og æble

    • Smørret smeltes i mælken.
    • Resten af ingredienserne røres sammen til en glat og jævn dej, som skal hvile i 30 min.
    • Pas på med at hælde den varme/lune mælk direkte over gæren.
    • Tip: Rør gæren med lidt af sukkeret så den bliver flydende. Så fordeles den optimalt i dejen.
    • Lav fyldet mens dejen hviler.
    • Skær æbler i tern og kog dem sammen med sukker, og evt. kanel og vaniliesukker.
    • Fordel marcipanen i små kugler og pres dem helt flade mellem 2 lag film.
    • Pak lidt æblekompot ind i marcipan.
    • Bag nu æbleskiverne.
    • Inden de vendes puttes en lille fyldkugle i midten. Vend og bag færdig.
    • Drys med sukker og server med resten af æblekompotten.

ingredienser

  • 100 gr. Smør
  • 2 dl Kærnemælk
  • 2 dl Mælk
  • 1 dl julebryg, mørk øl
  • Ca. 600 gr. hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 6 hele æg
  • 15 gr. gær
  • 1 tsk. vaniliesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • Smør eller palmin til bagning.

Fyld

  • 400 gr. Æbler
  • 200 gr. Sukker
  • Lidt marcipan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar