Æbleskiver med marcipan og æble
Æbleskiver med marcipan og æble
- Smørret smeltes i mælken.
- Resten af ingredienserne røres sammen til en glat og jævn dej, som skal hvile i 30 min.
- Pas på med at hælde den varme/lune mælk direkte over gæren.
- Tip: Rør gæren med lidt af sukkeret så den bliver flydende. Så fordeles den optimalt i dejen.
- Lav fyldet mens dejen hviler.
- Skær æbler i tern og kog dem sammen med sukker, og evt. kanel og vaniliesukker.
- Fordel marcipanen i små kugler og pres dem helt flade mellem 2 lag film.
- Pak lidt æblekompot ind i marcipan.
- Bag nu æbleskiverne.
- Inden de vendes puttes en lille fyldkugle i midten. Vend og bag færdig.
- Drys med sukker og server med resten af æblekompotten.
ingredienser
- 100 gr. Smør
- 2 dl Kærnemælk
- 2 dl Mælk
- 1 dl julebryg, mørk øl
- Ca. 600 gr. hvedemel
- 4 spsk sukker
- 6 hele æg
- 15 gr. gær
- 1 tsk. vaniliesukker
- 1 tsk. bagepulver
- Smør eller palmin til bagning.
Fyld
- 400 gr. Æbler
- 200 gr. Sukker
- Lidt marcipan
Ingen kommentarer:
Send en kommentar